Vuonna 1971 ja 1981 Tove Jansson taiteili postikortit lahjana Unicefille. Ensimmäisen nimi oli Wonder of Christmas, toisen March for Peace. Wonder of Christmasista on tehty Joulumuki (Moomin mug Christmas), joka on lyhyen valmistusaikansa 2004-2005 vuoksi suhteellisen arvokas: tarraton 100-120€, tarrallinen 150-170€.
Wonder of Christmas, Joulun Ihme, kuvaa lämpöä, valoa, ja ihmisten välistä tasa-arvoa. Siinä erilaiset hahmot ovat kokoontuneet ihastelemaan valaistetun Joulupuun lämmintä hehkua, kuin myös sen edessä hohtavaa kynttilää. Hahmojen etniset piirteet eroavat toisistaan, mukana on myös eläimiä, ja tietenkin Muumipeikko. Toisessa kuvassa ollaan vauhdikkaammissa tunnelmissa lumihangella.
Joulumukin kuvitukset ovat tarinasta Taikatalvi (1958), joka on yksi suosituimmista muumitarinoista. Sarjakuva on rakastettu klassikko, jossa Muumipeikko herää kesken talviunien. Muumipeikko käy alhaalla ja näkee tiskikaapin alla silmät, mutta ne katoavat. Tiskikaapin alla ollut otus on karvainen Radamsa, joka säikähtää Muumipeikkoa. Myös Pikku Myy on valveilla kaunishäntäisen oravan herättämänä ja on tälle vihainen.
Taikatalvessa esiintyi ensimmäistä kertaa esimerkiksi Tuutikki, joka on saanut inspiraationsa Tove Janssonin puolisosta, Tuulikki Pietilästä. Tuulikki Pietilä rakasti Taikatalvi -tarinaa. on rakentanut kolmiulotteisia kuvaelmia useimmista Janssonin muumikirjoista, mutta Taikatalvi on innoittanut häntä eniten.
Taikatalven kuvituksista on myös tehty
postimerkit vuosina 1992, 1994, 1998 ja 2003.
Talvisia mukeja ovat Hiihtokilpailu, Lumileikkejä, Hiihtäen kera Herra Virkkunen, Lumilyhty,
Millenium, Joulutervehdys,
Talvimetsä,
Jouluyllätys, Talvinuotio,
Kuusen Alla ja Talviuni – jouluisen mielleyhtymän kautta myös tietenkin Fazer.
Hinta-arvio: 100 Euroa
Mukin julkaisuvuosi: 2004
Mukin järjestysnumero: 28
Muki myynnissä vuosina: 2004, 2005
Mukin englanninkielinen nimi: Christmas mug
Mukin ruotsinkielinen nimi: Julmugg
Muumimuki uutisissa: